torstai 8. kesäkuuta 2017

Kahoot

Myönnän – olen ollut hitusen laiska tutustumaan erilaisiin sovelluksiin, joita hyödyntää kielenopetuksessa. Kyse on tainnut pääasiassa olla ajallisten resurssien puutteesta. Kaikki uusi ja innovatiivinen vaatii hieman makustelu-, tutustumis- ja toteuttamisaikaa.
Nyt olen vakaasti päättänyt tehdä parannuksen.
Ryhmäni opiskelijoiden tietotekniset taidot ovat hyvin vaihtelevat: osalta luonnistuu mikä tahansa, toisille koneen avaaminen tuottaa suuria vaikeuksia. Jokaisella on kuitenkin älypuhelin, ja vaikka sen ominaisuuksien hyödyntäminen ei kaikille helppoa olekaan, perustoiminnot onnistuvat kyllä. Tästä syystä päätin, että yksinkertainen on kaunista: opetusmenetelmiini tuli mukaan Kahoot.
Kahootilla on loppujen lopuksi helppo luoda ja pelata erilaisia kielipelejä, ja valmiitakin on mahdollista hyödyntää. Jälkimmäistä vaihtoehtoa en ole vielä käyttänyt, vaan päätin aloittaa itse tekemällä saadakseni hommaan varmuutta.
Opiskelijat käyttävät sovellusta omilla puhelimillaan. Kahootin avulla on hauska kerrata esimerkiksi sanastoa sekä kieliopin rakenteita tai vaikkapa kulttuuritietoutta. Harjoitteista voi räätälöidä juuri sopivan tasoisia kullekin eri ryhmälle, ja niitä voi käyttää yhä uudelleen ja uudelleen eri ryhmien kanssa. Kahoot-pelit vaativat opiskelijoilta paitsi tietoa ja osaamista, myös reaktionopeutta.
Opiskelijoilta saamani palaute Kahoot-sovelluksen käytöstä on ollut yksinomaan innostunutta ja kiitollista. He ovat alkaneet toivoa joka päivälle uutta Kahootia kertaukseksi ja ”välipalaksi”. Palautteen mukaan innostus ei suinkaan johdu silkasta pelin hauskuudesta, vaan opiskelijat todella ovat kokeneet oppineensa sen avulla.
Ainut harmillinen asia Kahootissa on se, että vaikka kieleksi valitsee suomen, on runko kuitenkin englanniksi. Se on kuitenkin visuaalisesti niin yksinkertainen, että kielestä ei muodostu ylitsepääsemätöntä ongelmaa.
Lämmin suositus!
Rekisteröidy, luo pelejä ja hallinnoi täällä: getkahoot.com
Linkki pelaajille: kahoot.it
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti