sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Alussa kouluttaja loi blogin

Elinikäinen oppiminen on vaalimisen arvoinen aate. Ihminen ei ole koskaan valmis - ei elämässä eikä ammatissaankaan.
 
Itse teen töitä suomi toisena kielenä -kouluttajana, tällä hetkellä kotoutumiskoulutuksessa. Olen tietoinen siitä, että oma ammatillinen identiteettini on työvuosieni varrella muovautunut ja kehittynyt jatkuvasti; ajoittain radikaalistikin. Erilaiset koulutukset, kurssit, kohderyhmät, rahoittajat, resurssit ja puitteet vaativat erilaisia lähestymistapoja, eivätkä kaikki ihmiset suinkaan opi samoilla tavoilla. Mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos.
 
Jo ammatillinen ylpeys vaatii ajan hermolla pysymistä. Informaatiotulvan keskellä tietoa kyllä tulee ovista ja ikkunoista ja nappaamme siitä olennaisimmat, mutta systemaattisesta jäsentelystä olisi usein suurikin apu. Tämän blogin tarkoitus on toimia oman ammatillisen kehittymiseni sekä identiteettini virtuaalisena kuvana. Pohjana, jolle sanallistaa kokemaani. Pankkina, johon tallettaa arvokasta tietoa. Karttana, jonka perusteella navigoida. 
 
Johtavana ajatuksena on lukea erilaista ammattiini liittyvää lähdemateriaalia ja tiivistää tai reflektoida sitä. Itseäni varten, opintojani varten. Pohdinnan jälkeen päätin uskaltaa tehdä blogista julkisen - ainakin tässä vaiheessa. Kukaties siitä on vielä jonkinlaista hyötyä myös jollekulle muullekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti